dimarts, 9 d’octubre del 2012

I recorda, no et parlis amb desconeguts!

Ei blogermaníacs


Després de participar a la classe pràctica d'habilitats comunicatives hem arribat a la conclusió de què Internet és una eina olt poderosa, però a la vegada molt perillosa. Un d'aquests perills és l'assetjament infantil, i és que cada vegada hi ha més menors que naveguen per Internet i com be coneixem, tota la informació que, sigui bona o dolenta, apareix a la xarxa és d'abast global. Molts d'aquests infants no han estat ensenyats a seleccionar i triar aquella informació que els correspon, i conseqüentment succeeixen fets lamentables i socialment inacceptables.






Som conscients de tenir una mica arraconat el tema dels contes, i per aquest motiu volem traslladar-vos a la caseta de la Caputxeta, en el moment precís en què la mare d'aquesta pronuncia aquestes paraules:" ...I sobretot, filleta meua, no et paris a parlar amb cap desconegut !"
Aquesta frase tan reconeguda i que s'ha convertit en un tòpic de la literatura infantil, és precisament el que volem donar-vos com a advertiment. No hem de preocupar-nos solament de la seguretat del nostre fill al món real, sinó que també has de vetllar per ell a la realitat virtual.

Aquí et deixem un vídeo per acabar de respondre els teus dubtes!

 



Vet aquí un gos vet aquí un gat, per avuí ja hem acabat.


7 comentaris:

  1. Hola :) Crec que l'exemple que doneu de la mare de la Caputxeta Vermella, és molt adequat per a que els nens se n'adonin de que no han de parlar amb persones desconegudes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí Sílvia i, per això, des d'aquest blog el que volem és donar a conèixer la quantitat d'informació que s'amaga als contes i que pot arribar a ser un model per a la canalla.

      Elimina
  2. Uauu, aquest vídeo ho resumeix tot, fa por el que hi ha al darrera de les noves tecnologies si es perd el control i no s'utilitzen correctament, gràcies per la vostra aportació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per participar en el nostre blog. Sabem que des de la pequeteca també animeu a la gent per a construir entre tots un món virtual sense abusos.

      Elimina
  3. Bones,
    Quanta raó que teniu amb que s'han perdut els valors d'aquells contes de quan érem petits...la societat i les noves tecnologies han evolucionat d'una manera increïble, no ho trobeu?
    Masses hores enganxats a l'ordinador, vídeojocs o al mòbil...
    A més, aquest vídeo tant impactant, et fa reflexionar que està a les nostres mans encaminar millor aquesta situació.

    ResponElimina
  4. Un vídeo molt impactant, però que reflexa la realitat i els perills que poden comportar les noves tecnologies. Per això hem de fer un bon ús d'aquestes i com futurs educadors fomentar la seguretat a la xarxa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord amb vosltres nois, entre tots podem fer de la xarxa un lloc segur ! Gràcies

      Elimina